donderdag 15 december 2011

Ervaringen in Thailand (1)

Tja... waar begin je met vertellen, na zo'n super fantastische week in Thailand?

Na een voorspoedige vlucht van ongeveer tien uur (?) arriveerden we rond de klok van 16 uur in Bangkok.
Ik denk dat we meer dan welkom waren, aangezien er maar liefst twee touroperators op ons stonden te wachten. We kregen een superior kamer in een geweldig goed hotel, Asia Hotel in hartje Bangkok.
In een lokaal restaurantje hebben we onze buikjes gevuld: Lucas een visschotel, en ik iets van kip in kokosnootmelk. Heerlijk, dat Thaise eten. Overigens eten ze vele keren, (zo niet altijd) rijst: bij het ontbijt, bij de lunch en bij het diner.

7-12
De volgende dag werden we al weer vroeg opgewacht door onze gids, Suree, een vrouw van 52 jaar.
8:30 uur begon de rondleiding door Chinatown, waar het krioelt van mensen die etenswaren verkopen, stalletje aan stalletje waar je zo kunt aanschuiven voor een hapje. Verder allerlei groenten, specerijen, vlees, vis, drankjes en velerlei niet etenswaren.
Vervolgens keken we onze ogen uit op de bloemenmarkt, bij het Grand Palace met z'n vele Boeddhatempels.
De middag waren we vrij, en zijn we naar een gigantische shoppingmall geweest, op tien minuten loopafstand van ons hotel.

Voor de avond stond er een show op het programma, een "must seen" volgens de reisgidsen. Nou, het was ook inderdaad een geweldige show, waarin de geschiedenis van het ontstaan van het koninkrijk Siam (de vroegere naam van Thailand) werd uitgebeeld met muziek en dans. Ook olifanten, kippen en geiten maakten deel uit van de show, evenals vliegende mythische figuren. Een adembenemende verassende show, waar je echter geen foto's of film van mocht maken.




Lotusbloemen

 

Poseren voor Grand Palace


Dames en heren... over enkele ogenblikken begint de show, Siam Niramit


Even een voorproefje buiten

8-12
Dit keer namen we zelf een taxi, die ons voor 150 bath naar het hotel bracht waar om 7 uur onze fietstocht door Bangkok begonnen. Met 5 personen plus gids reden (nou ja, het begon al druk te worden, dus het was ook vaak schuifelen met de voeten over de grond) we door Chinatown, door nauwe steegjes, over de vismarkt, waar je zowat uitglijdt als je moet remmen. Wat een ervaring. Vervolgens met de fiets in een longtailboot, en elders weer verder fietsen. Een kompleet ander deel van Bangkok, waar het groen is en veel rustiger. Van de overstromingen hebben we hier niet veel gezien. Lunch in een eenvoudig restaurant in het water (op palen). Je weet niet altijd wat je precies eet. Maar goed. Het leek wel op varkensdarm of -hersenen. 


De gids loodst ons al zwaaiend met z'n pet veilig door de drukke straten





De fietspaden kunnen wel een opknapbeurtje gebruiken

Haai???


Wordt vervolgd


























2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn Inge, de 1e ervaringen te lezen.
Ben errug benieuwd naar je foto's!
Leuk dat Astid weer zwanger is, hè?
Wist je het al voordat je vertok?
Liefs Emmy

Anoniem zei

Bedankt voor jullie eerste ervaringen in Thailand.
Echt een bijzonder land zo te lezen en straks misschien te zien op de foto's. En nu genieten van jullie bezoek bij de Velzeltjes.Is het lekker weer daar? Veel liefs van Tineke.