zondag 3 juni 2012

Mollendag 2012

De eerste zaterdag in juni hebben we onze jaarlijkse Mollendag. Deze keer werd het georganiseerd door Anneke en Douwe in het prachtige Twente.
We werden rond de klok van elven ontvangen in Boekelo met een overheerlijke marsepeinen "Wie is de Mol"-taart (alhoewel de mol eerder op een pinguin leek, maar dat deed aan de smaak niets af). Nadat we even gezellig hadden bijgepraat met deze en gene trokken we per auto naar Haaksbergen, voor een goed verzorgde Twentse koffietafel in de Watermolle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hierna kregen we uitleg over het volgende programma onderdeel: een foto-puzzelrit.
Per auto kregen we een routekaart en een tweetal fotobladen met totaal 14 foto's. Het was de bedoeling om de gemarkeerde punten op de routekaart te bezoeken en op die plekken 1 of 2 van de serie foto's te vinden. De bijbehorende letter kon je dan op het wedstrijdformulier schrijven.
Als je het goed deed, eindigde je dan in Buurse bij het restaurant Captain Jack. Hilarisch, hoe fanatiek de Mollen zijn, sommige althans, om zoveel mogelijk juiste antwoorden te verkrijgen. Een gokje wagen kon ook, maar dat liep in onze groep niet echt goed af. Kaart lezen bleek al een hele kunst te wezen... We hebben diverse zandweggetjes bereden, hetgeen niet echt noodzakelijk of de bedoeling was. Maar dat kon de pret niet drukken.

 
Nou Annemarie, je staat er heel wat voordeliger op dan ik...
 
 
Bij Captain Jack werden we onthaald met een drankje, en daarna was er voor de liefhebbers een speeltje boerengolf, een soort mini-golf met een klomp aan een stok en waarmee je de bal door of onder boerderijattributen moest zien te manoevreren in een hole. En ook waren er een aantal hersenkrakende opdrachten bij gevoegd.
Degene die dat liever wilden, bleven lekker onder de parasol zitten. Het was best heerlijk weer, zodat we prima buiten konden vertoeven.
 
 
 
 














Emmy en Leo verkozen een wandeling van Haaksbergen naar Buurse, dus die deden niet mee met de puzzeltocht en het golfen. Maar uiteraard moest Emmy wel even proberen of ze ook een bal in een hole kon krijgen. Niks hoor, hij vloog erover heen!



 De winnende ploeg: Anny, Anneke en Mineke


We sloten het samenzijn af met een piratenbuffet, gevolgd door een kop koffie. Emmy meldde zich aan als vrijwillige organisator voor de Mollendag 2013. Ik ben benieuwd naar wat zij voor ons in petto zal hebben.







Het stemt tot dankbaarheid dat we er allemaal nog zijn, dat onze moeder er nog is, al kon zij er natuurlijk niet bij zijn deze dag. Ongetwijfeld was ze met haar gedachten bij ons.

1 opmerking:

Anoniem zei

Inge, heb zojuist toch nog je verslag openen en de foto's bvekijken, ik heb er van genoten, dankjewel, een fijne herinnering aan deze onvergetelijke dag samen.
Mineke.