maandag 8 december 2014

Tocht naar Southerland (deel 3)

Lucas en ik mochten de auto van Patrick meenemen om er nog samen een paar dagen tussenuit te gaan. We wilden heel graag nog het zuiden van het Zuidereiland bezoeken. Maar ja, de weerberichten waren niet denderend voor dat gedeelte. In januari hadden we de noordelijke helft bekeken, en we hadden niet zoveel zin om dat nu gelijk al weer te doen... We waagden de gok, en tot nu toe valt het hard mee.




De eerste dag kwamen we tot Dunedin, 360 km vanaf Christchurch. We wisten warempel hetzelfde Holiday Parc terug te vinden als de vorige keer en daar verbleven we 1 nacht, volgens mij in exact dezelfde cabin.

Daarna via de toeristische route naar Invercargill, wat geweldig mooi, zo groen, zo'n prachtig landschap vol schapen en koeien, het blijft een schitterend land. Hele bergkammen vol bloeiende brem. Bij Balclutha maakten we even een uitstapje naar Jacks Bay, een wandeling van een uur naar Jacks Blowhole. Mooi, maar nog niet zo mooi als de blowholes bij Punakaki, die we begin dit jaar zagen. Bij Fortrose begon het te regenen, en dat viel nog genoeg mee, omdat de weerberichten aangaven dat het de hele dag zou regenen.





Overnachten in Oreti Beach Holiday Park, 5 km van Invercargill. We waren er mooi op tijd, dus we dwaalden nog even door de Botanic Garden, prachtig in deze bloeitijd van de rododendron en langs een eeuwenoude watertoren.






's Avonds wilden we even ergens een hapje gaan eten, en toen zagen we een pizzeria. Het bleek een take-away restaurant te wezen, maar daar kwamen we pas achter nadat we besteld hadden. Ik had snack-formaat pizza besteld, want een double-formaat leek me wat al te gortig. En toen liepen we dus met 2 kleine doosjes terug naar de parkeerplaats waar de auto stond. Omdat we niet zeker wisten of het wel genoeg was, besloten we maar om de pizza in de auto op te eten. Dan konden we altijd nog ergens wat te eten erbij halen. 
In de auto zag ik pas wat voor rare tekst er op de doosjes stond! Desalniettemin smaakten ze prima.





Daarna even doorrijden naar Sandy Point, en voor we het wisten stonden we met de auto op het strand, de weg hield ineens op. In de nacht stak de wind weer op, en het heeft flink gestormd, daar sliep je niet zomaar doorheen.



De volgende ochtend vertrokken we tijdig richting Bluff, het meest zuidelijke punt van het vasteland van New Zealand. Alleen de Stewart Islands liggen nog 35 km zuidelijker, maar daar zijn we niet geweest.





Op de Bluff Mountain hadden we een mooi overzicht over de baai, Dogs Island en omgeving, maar dachten we afgelopen nacht dat het hard waaide...? Hierboven was er pas wind. Ik kon amper het fototoestel in de hand houden. Ongelooflijk, wat een wind.



Na Bluff stond Queenstown op het programma, wederom een toeristische route, langs veel mooie plekjes. Queenstown is ook een gezellig, toeristisch stadje, we hebben daar ook nog even een mooi route langs het water gelopen.






Deze dag stopten we in Alexandra, in een bijzonder leuk huisje op Alexandra Holiday Park. Bijna jammer om in zo'n leuk huisje maar 1 nacht te blijven!




Shakebridge (boven) en reuzenklok (onder) in Alexandra. De wijzers zijn bij donker verlicht. 



Vanuit Alexandra reden we terug, eerst richting Cromwell, vervolgens via Lake Pukaki en Lake Tekapo naar Timaru. Alhoewel de weg voor ons inmiddels bekend is, zijn we toch steeds weer sprakeloos van het natuurschoon in deze regio.











Weer een Holiday Park gevonden, en de naam van ons onderkomen is: Best of all.



Dat klopt behoorlijk, een fantastisch huisje, met complete inventaris, keukentje, terrasje, speeltuin voor de deur... En een Pak'n Save op loopafstand. 's Avonds nog even naar het strand geweest, omdat ons was verteld dat hier soms blauwe pinguïns worden gezien. En ja hoor, na zonsondergang kwamen er vier pinguïns uit de zee naar hun jonkies die in nesten onder de rotsen verblijven! Wat een belevenis! De kwaliteit van de foto is niet geweldig, we mochten niet flitsen.



Onze laatste trip van deze week leidde naar Hanmer Springs. De lucht was donker, en het leek erop dat er wel regen zou komen, dus tijd om op te stappen. Onderweg kwamen we bij Ashburton in flink noodweer terecht, zo'n enorme hagelbui, dat we de auto aan de kant van de weg moesten zetten.
Je kunt van alles meemaken wat het weer betreft in NZ! Zo regent het, en tegelijk schijnt de zon.
We kwamen mooi op tijd in Hamner Springs aan, dus we besloten om de verschillende baden vast te testen, voordat we morgen met de hele familie erheen gaan.




Voordat de familie kwam, hadden we nog een ochtend om wat rond te rijden/kijken in de omgeving van Hanmer Springs.Bungy jumpen is nog steeds iets om naar te kijken, ipv zelf te doen.













Dikke lol op de glijbaan 




Afsluiten met fish and chips




Toen we na een heerlijke dag weer huiswaarts keerden, hadden we inmiddels een kleine 2000 km gereden. Nou ja "we" : Lucas reed en ik zat ernaast. Petje af, hij doet het toch maar, links rijden!

Geen opmerkingen: