maandag 13 juli 2015

Van den Helder naar Bergen aan Zee

Al heel lang waren we van plan om eens te gaan fietsen in de omgeving van den Helder. Lucas had dat in het verleden vaak gedaan, omdat er ook een schoonzus van hem woont.
Nadat we haar eerst hadden bezocht, stapten we op de fiets.




Het was een prachtige dag, het zonnetje begon al heerlijk te schijnen. Al snel hadden we een fietsroute te pakken die ons richting de duinen voerde. We zouden wel kijken hoever we konden komen. We waren in elk geval gewapend met koffie, brood en een koeltasje met drinken en een zonnebril.
Ja, die zonnebril... dat is een verhaal apart. Doordat Lucas kort geleden aan staar is geholpen, heeft hij meer last dan gemak van zijn huidige zonnebril op sterkte. Dus hadden we onlangs een goedkope zonnebril ergens gekocht, en toen we hem wilden afrekenen, zei de dame aan de kassa: wilt u er geen tweede bij? Dan kosten ze maar €1 per stuk. Dus dat hadden we gedaan, 1 voor thuis, en 1 voor in de auto, een mooie blitse blauwe bril.


Grappig brilletje, met glazen die weerspiegelen. Maar na een dagje gebruik snapten we waarom hij zo goedkoop was. En nee, die blauwe plek heb ik hem niet bezorgd...


Tot onze verrassing zagen we  warempel nog een bollenveld. Ik kon er vanwege de sloot ervoor niet achter komen om welk soort bloemen het ging, totdat ik er naar toe kon lopen. Rara wat zijn dit voor bloemen?





Freesias dus!



Met zo'n mooie dag is het uiteraard een razend populaire locatie om aan zee te vertoeven. 
Maar een eindje verderop was er toch ook een rustig stukje strand te bekennen, waar we ons broodje konden nuttigen.


 









Heerlijk geurende wilde rozen langs de weg


We fietsten langs Julianadorp, Grote Keeten, Callantsoog, Sint Maaartenszee, Petten, Camperduin en tenslotte Bergen aan Zee. Toen hadden we 44 km gefietst, maar toen moesten we nog weer terug natuurlijk. Na een softijsje, die overigens naar vis smaakte, begonnen we weer aan de terugweg.

En vlakbij den Helder zagen we een pannenkoekenrestaurant, waar we heerlijk hebben gegeten. We hadden genoeg bekijks, toen Lucas zijn bril afzette, maar gelukkig was het blauwe spul wat de zonnebril had achtergelaten op Lucas' neus, voorhoofd en bij z'n oren met wat water snel weggewassen. De bril heeft het avontuur niet overleefd...



Heerlijke pannenkoeken met kipfilet en  de andere met spek en ananas.


En toen nog een kleine 2 uurtjes weer naar huis rijden, met een 'break' op de Afsluitdijk. We hadden een heerlijke vakantiedag.





 

Geen opmerkingen: