zondag 12 februari 2017

Tweede deel NZ, Rotorua en omstreken

Maandag 30 januari trokken we er opnieuw even samen tussenuit om het Noordereiland te verkennen. Deze keer waren we in Rotarua gestationeerd.
Met een omweg, gewoon omdat we dat leuk vonden, zijn we via Whakatane gereden, een leuk stadje dat we herkenden van vorig jaar.
Vandaar naar Rotarua, en al op afstand roken we dat we in de buurt kwamen.
Het is een vulkanisch gebied, en het ruikt er dus naar zwavel en rotte eieren.
Maar daar wen je ook wel weer aan.
ACE Motor Lodge was ons onderkomen, met de luxe van een 2 persoons Spa-bad, waar we dagelijks dankbaar gebruik van maken. In de avond Fish and Chips van Oppies gehaald, die we in de rozentuin hebben opgegeten, in het gezelschap van een twintigtal musjes en later ook meeuwen. 

Op dinsdag reden we naar Waimangu, waar we drie uur gewandeld hebben in een vulkanische vallei, temidden van kraters. Echt prachtig met al die kleuren.













Het was maar een kwartiertje rijden, dus we waren op tijd terug om onze wandeling voort te zetten langs Lake Rotorua. Altijd leuk, met steeds arriverende en vertrekkende watervliegtuigen en helikopters, en ook een rijke variatie aan watervogels.




Woensdag zijn we naar Taupo gereden. Daar een wandeling gedaan van Thermal Park naar Huka Falls, 100 minuten return. Daarna nog anderhalf uur langs Lake Taupo gelopen en herinneringen opgehaald aan een eerder bezoek daar. 



Huka Falls



Terug in Rotorua wilden we naar het viewpoint van de Pohutu geiser, en belandden we in een "living Maori village". Toen we daar rondliepen, riep iemand ons toe dat ze gesloten waren om 17 uur. Dus zijn we gestopt en hopen we morgen een rondleiding daar te krijgen.

Het was heel interessant en leuk, de rondleiding in de Maori Village. In het dorp leven twee stammen op traditionele Maori leefwijze. Gebruik makend van van moeder natuur hen biedt, zoals warmwater bronnen om in te baden, te koken, en gerechten in de grond in stoomboxen gaar te stomen. We hebben heel wat bijgeleerd over de Maori, wat die tatoeages betekenen en al die gekerfde palen. Daarnaast kregen we een optreden van de lokale zang- en dansgroep Te Pakira. Uiteraard aan winkeltjes met souvenirs en zelfgemaakte artikelen geen gebrek. En uiteindelijk kregen we de felbegeerde uitbarsting van de geiser te zien.







In het kokend hete water ligt een zak met maiskolven, na 10 minuten hangen in dit water is het  gereed voor consumptie 

Hieronder; Hangi, warme maaltijd is na 2 uur stoven in deze natuuroven gereed. Ze leggen het er in de ochtend in, gaan naar hun werk en als ze terugkomen is de maaltijd klaar! Een steen op het deksel is een teken voor andere Maori dat er een maaltijd van iemand in ligt.










Na de middag reden we naar Green en Blue Lake, maar we hebben er weinig van gezien omdat het bewolkt was. Op een zonnige dag zal hier meer te doen zijn qua watersport etc.



Vrijdag vertrokken we weer richting Tauranga. Maar eerst nog even een heerlijke wandeling in de Redwoods daar. En daarna, op de route, opnieuw genieten van de track bij Okere Falls, watervallen en raften. Niet dat we zoveel lef hebben, maar wel genieten van andermans capriolen daar. Blijft leuk! 





 














Geen opmerkingen: