vrijdag 31 januari 2014

Botanic garden en New Brighton


Op een mooie dag gingen we met een heel stel naar de Botanic garden, gezellig picknicken. 












Aan het eind van de middag begon het te sputteren, en gingen we snel terug naar de auto's. Maar Astrid was intussen naar het ziekenhuis ( tegenover de Botanic garden) voor controle van de zwangerschap, en zij had de sleutel van de auto bij zich. Dat consult liep behoorlijk uit, en zo stonden we in de regen te wachten bij de auto. Precies toen het harder begon te regenen, zag ik ineens dat Jerandy op de heenweg vergeten was om het raam van de auto dicht te doen. Wat een mazzel, zo konden wij precies op tijd binnen schuilen met de beide kleine jochies van Astrid. Jerandy en Nicolai hadden geen zin om in de regen te wachten, en zij waren alvast lopend naar huis gegaan: een wandeling van 10,5 km! Bikkels!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Een dagje centrum staat voor ons steevast op het programma. Astrid kon ons meenemen en terug met de bus, lijn zeven. We waren benieuwd hoever de wederopbouw was gevorderd vergeleken met twee jaar terug. Veel afgesloten gebieden waren nu weer toegankelijk, maar zoals het in onze herinnering was, zal het nooit meer worden. 





Tot onze verbazing troffen we een fietsreparatieset aan in de winkelstraat. NZ is niet echt een fietsland, maar in Christchurch willen ze beginnen fietspaden aan te leggen. Klinkt goed voor ons als fietsliefhebbers! 

Botanic garden, ik wilde toch even naar het bankje waar ik de eerste ervaring opdeed met een aardbeving. Spannend! Deze keer was het gelukkig rustig.









Op zaterdag was de weersverwachting zo goed, 27 graden, dat we met Patrick, Esther en de kids, plus Valerie naar het strand wilden gaan. Maar zoals wel vaker klopte er geen snars van de weerberichten, en was het een kille winderige dag. Patrick had gelezen dat er een vliegersport was op het strand, dus het was sowieso wel leuk om erheen te gaan. Inderdaad, dat was erg leuk.
En rond vieren brak de zon door en werd het toch nog lekker weer, zodat sommigen zelfs nog gezwommen hebben.






Grote broer Jerandy helpt kleine zus Josephine met vliegeren




Hij is ook echt iemand om "plat" te knuffelen.






Geen opmerkingen: