zondag 19 januari 2014

Op reis naar Nieuw Zeeland

Om vier uur in de ochtend liep de wekker af... Yes, de grote reis gaat beginnen!
Uiteindelijk werd het 5.45 uur dat we vertrokken richting Schiphol. Probleemloos reden we naar Schiphol en om 6.45 liepen we met de koffers naar de bus die ons naar de terminal bracht.
Hupsakee, inchecken en zo waren we direct al de koffers kwijt. Lekker handig. Wat liep alles op rolletjes!
En na een poos wachten begon de lange zit van dertien uur naar Singapore. Daar hadden we drie uurtjes om weer wat te bewegen en ons voor te bereiden op de volgende trip naar Auckland, die nog elf uur duurde. 




Ook daar verliep het weer wonderwel gesmeerd. We vonden de plek waar we konden bellen om opgehaald te worden voor ons verblijf in het motel. Tot 1:30 uur kon je opgehaald worden, en wij zaten in het busje om 1.25 uur. We kregen een kamer op de eerste verdieping, en na nog een bakkie koffie lagen we om half drie op 1 oor. 

De volgende dagen konden we Auckland wat verkennen. We ontdekten dat we voor een habbekrats met de bus naar de city konden. Daar doet de bus een uur over, dus we konden mooi wat rondkijken. Het was heerlijk weer, lekker om aan de haven te zitten en een beetje bij te komen van de jetlag.







Op zondag arriveerden Arnold en Astrid met de jongste vier kids, dat was een heerlijk weerzien. Oliver hadden we nog nooit in het echt gezien, dus die konden we nu eindelijk knuffelen. 




We hadden intussen een auto gehuurd, en zo zijn we samen naar Waihi Beach gereden, waar we de conferentie zouden hebben. Later die middag kwam ook Patrick met Esther en de kinderen aan, en we genoten  opnieuw van een weerzien na een jaar. Ook Germain hadden we nog niet live gezien, en die liet zich heerlijk knuffelen!




We hebben een geweldige week gehad, met vrienden uit diverse landen, Noorwegen, Australië, Denemarken, Amerika en Nieuw Zeeland natuurlijk. De conferentie begon met een kinderdag, met als thema: I am chosen! Ik ben uitverkoren. Er werd een toneelstuk gedaan over de koning die veel mensen had uitgenodigd, maar die allemaal hun eigen drukke bezigheden hadden, waardoor ze wel wilden komen, maar niet nu. Na de samenkomst was er een koninklijke maaltijd klaargemaakt voor de kids, en daarna diverse spelletjes. 





De rest van de week vloog voorbij, met opbouw in samenkomsten en gesprekken, met wandelen en zwemmen in de oceaan en spelen met de kids op het strand.
Vrijdagavond vlogen we weer richting Christchurch om daar het nieuwe huis van Astrid en Arnold te bezichtigen en daar mogen we logeren.

Wafels met ijs en jam plus warme chocolademelk serveren























































1 opmerking:

Emmy zei

Hè Inge Oh ja je had ook nog een blogspot site.
Laat ik daar nu via googl+ een berichtje van krijgen. Wat een prachtige foto's zeg!! Ook nog van Duitsland; die had ik nog niet gezien. Schitterend!