dinsdag 6 mei 2014

Even uitwaaien

Een plotselinge ingeving bleek een fantastisch idee: er lekker een weekendje tussenuit gaan na een zeer drukke werkweek. Roompot biedt vaak last-minutes aan tegen leuke prijsjes. Dit keer viel de keus op Bospark de Bikkels in Vlierden.
Vrijdag na werktijd pikte Lucas mij op en togen we direct richting Brabant. De weersverwachting leek goed: zon, droog, weliswaar niet al te hoge temperatuur en een stevige noordoostenwind.




Helemaal achter op het park kregen we onze chalet, verrassend ruim en gezellig. Het is een autovrij park, maar je mocht even met de auto naar je plekje rijden, dan uitladen en vervolgens de auto op de parkeerplek zetten. Prima toch? Behalve als intussen de paaltjes rechtop gezet worden en je er vervolgens negens meer uit kunt... Na een kwartiertje kwam iemand met een sleutel om de paaltjes even plat te leggen en we konden er weer langs. 




Zaterdag eerst even naar Deurne, voor verse broodjes van de Lidl, mmmmmmm.
En dan op de fiets. Vlierden, Veulen, America, Kronenberg, Evertsoord, Sevenum, Helenaveen, Griendtsveen, heel wat dorpjes zijn we gepasseerd, in totaal 94 km. Kon net, er zat nog maar 8% en 11% power in de batterij van de fiets. 





We troffen nog een vereniging van parasailers, waar we als we dat wilden, nog een tandemvlucht hadden kunnen doen voor €25! www.paracumulus.nl 








Ook kwamen we door Helenaveen, het groenste dorp van Nederland. Dat wil ik graag geloven. Een klein dorp, met zo ongeveer meer kwekerijen dan huizen. 





Galappels aan de eikenbomen


De volgende dag was het weer zulk prachtig weer, haast nog mooier omdat er minder wind was.
Lucas had een mooie route in elkaar geflanst, mbv ons onafscheidelijke fietsrouteboekje van de Lidl, waar we al heel veel plezier van hebben gehad.
Richting Venray, naar de Maas, bij Vierlingsbeek met de pont naar de overkant. 
Weer grappige en onbekende plaatsnamen, zoals Leunen, Ayen, Leuken, Halte enzovoort.
In deze regio zie je ook herhaaldelijk langs de weg asperge- en aardbeiautomaten, handig!





Op de pont bij Vierlingsbeek



En weer ruim 95 km later zaten we heel gezellig in ons eigen chaletje te gourmetten. We hadden een pakketje besteld, en we waren verbaasd hoe compleet het was, heel goed verzorgd: zeven stukjes vlees per persoon, diverse salades, sausjes, aardappelschijfjes, warm stokbrood, champignons en uienringen.




Maandag weer bijtijds richting Hoogeveen, snel de was in de machine en hupsakee, weer de fiets op de auto en profiteren van het mooie weer, zolang het kan. De Emmelkamproute vanaf Dalen, langs ja-knikkers en door het grensgebied met Duitsland. Overal bloeiende rododendrons, het blijft zo mooi! 









Molen in Laar (D)

Geen opmerkingen: