vrijdag 19 februari 2016

Vierdaagse rondreis rond Eastland


Gestart in Tauranga, (Mt Manganui) daarna richting Whakatane, Opotiki, en dan de Eastcape rond, langs de Pacific Ocean, richting Gisborne. De eerste overnachting was in Te Kaha, wat betekent: stand firm! Een eenvoudig Holiday Parc, zo ongeveer in the middel of nowhere, maar gelukkig nog 1 restaurant op een paar km afstand.
We vonden een vette krakende kakkerlak op de vloerbedekking, brrrr. Lucas wist er wel raad mee:
Splash...

Mooie views onderweg! 














Het is op de foto moeilijk te zien, maar in de verte zien we White Island, waar een actieve vulkaan is. We zagen de rook ervan! 

De volgende dag weer bijtijds verder en we zouden wel zien hoever we kwamen. We hadden niks vooruit geboekt, omdat het toch al náseizoen was. We troffen het enorm met het weer. Maar het is sowieso vaak goed weer op het Noordereiland.


Links van de weg was het grijs en bewolkt, rechts zonnig en blauwe lucht.


 




Voor je het weet, kom je heel bijzondere tegenliggers tegen: 














Tolaga Bay




Zo apart dat er kennelijk zoveel hout aanspoelt op de stranden. Dat zien we heel dikwijls.



Die dag eindigden we in Gisborne. Het duurde even voordat we een plekje hadden gevonden, maar toen we bij Highway Motel ons plekje vonden, beviel dat zo goed, dat we besloten onze plannen te wijzigen. Niet doorrijden naar Napier, Taupo en Rotorua, maar lekker nog een dagje Gisborne. Het was bovendien extreem mooi weer, en voor Lucas goed om wat anders te doen dan rijden.



De hostess adviseerde ons om een tochtje te maken met de Takitimo, een locale historische boot. Was echt heel leuk en zeker met zo'n strakblauwe lucht en prachtig weer. We voeren naar een gigantisch cruise schip dat zo groot was dat het niet in de haven kon liggen, maar op zee voor de kust voor anker lag. Passagiers werden met bootjes aan land gebracht.





De bootreis duurde een uurtje en na de lunch op de Kaiti Hill gingen we fietsen huren, het bleek van een Nederlandse eigenaar uit Groningen. Prachtig fietsen langs het strand en door het stadje.










Dineren bij Lone Star aan de haven.



Nog even hard lopen om de zon in de zee te zien zakken. 



Tegen 4 uur waren we weer in Tauranga en daar nog even aan het strand gezeten.




Ons gehuurde autootje heeft ons trouw en zonder trammelant overal heen gebracht, met Lucas aan het stuur.








































































Geen opmerkingen: